Col·labora amb nosaltres!

Cadascuna de les persones que formen part de Down Lleida és singular, amb una aparença, personalitat i habilitats úniques. I per aquest motiu, és molt important que puguin viure la seva vida com tothom i que puguin créixer com a persones i amb igualtat d’oportunitats.

A Down Lleida tenim una missió: ajudar, donar visibilitat i lluitar perquè les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual puguin demostrar totes les seves capacitats. Volem demostrar al món que la síndrome de Down no és una malaltia, sinó una característica que els fa especials.

Per fer-ho realitat, la teva ajuda és molt important. Una petita acció teva pot marcar una gran diferència a l’hora de tirar endavant els nostres projectes i millorar la seva qualitat de vida.

Amb la teva ajuda podem aconseguir-ho!

Fes-te amic o amiga de Down Lleida i descobreix totes les formes de col·laborar amb nosaltres!

Totes les persones que formen part de Down Lleida són importants i ens ajuden a créixer com a associació. Per aquest motiu, volem que tu també puguis dir-hi la teva fent-te soci o sòcia i participant amb nosaltres en tot el que fem.

Saps quins són els avantatges de fer-te soci o sòcia de Down Lleida?

 • Tant si ets persona o empresa, pots desgravar-te les quotes dels teus donatius en la declaració de la renda.
 • Podràs participar en les nostres activitats, projectes i serveis.
 • Rebràs informació periòdica de les nostres activitats:
  • Activitats extraordinàries
  • Campanyes d’informació i sensibilització
  • Memòria d’activitats
  • Revista Crònica
  • Felicitacions
 • I, sobretot, ajudaràs a donar continuïtat als nostres projectes i activitats, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones amb síndrome de Down.

Fer-se soci o sòcia de Down Lleida és molt fàcil!

Personalitza la teva col·laboració, quan i com vulguis. Escull la quota i la mensualitat que més s’adapti a tu i explica’ns com t’agradaria formar part de la nostra associació. Tenim un gran ventall de possibilitats perquè sigues tu qui decideixi com ens vols ajudar:

 • Quotes mensuals, trimestrals, quadrimestrals o anuals
 • Decideix quina és la quantitat que vols aportar

La família de socis i sòcies de Down Lleida segueix creixent any rere any. Ens ajudes tu també a promoure les grans capacitats de les persones amb síndrome de Down?

Comença a formar part d’aquest gran projecte omplint aquest formulari d’alta.

I contacta’ns si tens algún dubte.

Una aportació teva, per petita que sigui, ens pot ajudar molt. Si vols col·laborar sense participar activament en les nostres activitats, pots fer un donatiu únic, que anirà destinat íntegrament als nostres programes i activitats per a les persones i famílies amb síndrome de Down.

Ajuda’ns a traçar ponts cap al futur. Conjuntament farem possible la normalització i la inclusió real de les persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual. Des de Down Lleida t’agraïm la teva voluntat de col·laborar amb la nostra entitat: darrere dels nostres programes hi ha persones com tu que els fan possibles.

Coneixes els avantatges fiscals de fer-nos un donatiu?

Si has fet un donatiu a Down Lleida, tens dret a desgravar-te fins a un 80% de la teva aportació en la declaració de renda o l’impost de societats. Una petita acció que ens ajuda a nosaltres i et beneficia a tu!

Si vols més informació sobre com fer un donatiu o quina podria ser la teva deducció fiscal, contacta amb nosaltres i t’informarem sobre tot el que necessitis!

Existeixen vies molt diverses per col·laborar amb Down Lleida, i una d’elles és amb les compres! Una rutina tan senzilla com la de fer la compra pot ajudar-nos a canviar la vida de moltes persones. Vols saber quines són totes les opcions?

Productes solidaris Down Lleida

Regala productes solidaris de Down Lleida! Calendaris, llibretes, samarretes, paraigües, oli d’oliva… A Down Lleida hem creat un gran ventall de productes per recaptar fons per a les nostres activitats. Amb el marxandatge i els productes solidaris de Down Lleida podràs col·laborar amb la nostra entitat d’una manera original i endur-te un bon record de la teva iniciativa.

Necessites un calendari, una llibreta o un paraigua? Compra’ls a Down Lleida i col·labora amb les persones que més ho necessiten!

Saps on aconseguir els nostres productes?
 • A la seu de la nostra entitat (Plaça Sant Pere, 3 – Lleida)
 • En tots els actes i esdeveniments que organitzem durant l’any
 • Contacta directament amb nosaltres

Descobreix tots els productes que tenim i compra el que més t’agradi!

Postuxapes “I Love Somriures”

L’any 2014, el personatge Postureig Lleida va crear una nova iniciativa solidària per ajudar les associacions i entitats de Lleida en les seves causes socials: la venda de postuxapes. Entre elles, la postuxapa “I Love Somriures” va destinada íntegrament a la inclusió i millora de vida per a les persones amb síndrome de Down. Els diners recaptats amb la venda d’aquestes xapes s’envien a la nostra associació Down Lleida.

Encara no la tens? Posa’t en contacte amb nosaltres o directament amb el Sr. Postu (@PostureigLleida a les Xarxes Socials) per comprar la postuxapa “I Love Somriures” per a Down Lleida.

També disponible a la seva botiga online: https://botiga.postureiglleida.com/

Targeta Plusi de Plusfresc:

A partir d’ara, les teves compres a Plusfresc seran més solidàries que mai! Demana la targeta Plusi al teu supermercat Plusfresc més proper i podràs destinar un 1% de les teves compres a la nostra Associació, sense pagar de més!

Demana la teva targeta Plusi i escull Down Lleida com a entitat a la qual vols regalar aquest 1% de la teva compra. Ens ajudaràs a tirar endavant els nostres projectes i contribuiràs a la millora de la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down de la ciutat!

Vols més informació sobre com col·laborar amb Down Lleida amb les teves compres? Contacta’ns i t’explicarem tot el que necessitis!

El dia del teu casament, per la comunió o bateig dels teus fills, en un aniversari o celebració especial… El dia més especial de la teva vida, regala somriures!

Regala Somriures és una iniciativa que dona l’oportunitat de col·laborar amb Down Lleida i fa que els detalls de les vostres celebracions siguin diferents i solidaris.

Explica’ns què vols regalar en aquest dia especial i estarem encantats de preparar-te les targetes i fer que cada detall que regalis durant la celebració sigui únic. Podem personalitzar i adequar tots els detalls de què disposem per fer-los al teu gust!

T’interesa Regalar Somriures? Contacta’ns i explica’ns la teva idea!

Ets una empresa amb valors? La responsabilitat social empresarial va més enllà del compliment de les lleis i les normes. Com a empresa també pots contribuir activament a la millora de les condicions socials i la qualitat de vida de totes les persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual. Col·labora amb el projecte d’inserció sociolaboral INTEGRA 21 mitjançant contractacions laborals o convenis de pràctiques. Qualsevol empresa pot participar-hi!

Pots beneficiar-te dels incentius i avantatges fiscals per la contractació de persones amb discapacitat: beneficis en la quota de la Seguretat Social, beneficis fiscals, optar a determinades subvencions o contractes del sector públic, etc. Però ,sobretot, pots beneficiar-te del valor afegit que aporten aquestes persones en les relacions humanes i en la millora de l’entorn laboral.

La Llei general de la Discapacitat (antiga LISMI – Llei d’Integració Social de Minusvàlids) estableix, “per a les empreses públiques i privades de més de 50 treballadors, l’obligació de contractar un 2% dels treballadors amb alguna discapacitat. En cas de no poder-ho fer, poden acollir-se a diferents mesures alternatives de caràcter excepcional segons s’estableix en el Reial decret 27/2000, del 14 de gener. Aquestes mesures recullen l’opció de fer una aportació econòmica a les entitats socials declarades d’Utilitat Pública” com és el cas Down Lleida.

Com col·laborar amb el projecte INTEGRA 21 i ser una empresa amb RSC?

 • Poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del formulari de contacte.
 • La coordinadora del projecte es reunirà amb l’empresa per explicar el funcionament i la metodologia del Treball amb Suport i  els avantatges de contractar una persona amb discapacitat.
 • Durant tot el temps que el treballador/a estigui a l’empresa, tindreu el suport continuat de la nostra entitat.

T’animes a conèixer nous valors dins la teva empresa incorporant una persona amb discapacitat intel·lectual a l’equip de treball? Contacta’ns!

Incloure Down Lleida en el testament és contribuir a un futur millor per a les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i fa que la teva solidaritat perduri.

Existeixen dues vies de col·laboració:

 • Llegat. El llegat és un bé determinat que pot ser una quantitat concreta de diners, un percentatge sobre el valor total del patrimoni, una propietat immobiliària o béns mobles: obres d’art, antiguitats, joies, etc.
 • Herència. Pots designar Down Lleida com a hereva universal o com a cohereva si hi ha diversos hereus. En el primer cas, tots els béns passarien a l’organització. En el segon, els béns es repartirien segons la proporció fixada en el testament.

La teva herència o llegat, sigui de l’import que sigui, ens ajudarà a finançar els projectes que duem a terme per millorar la inclusió social i la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual que formen Down Lleida. Per fer-ho, només és necessari incloure-ho en el teu testament, davant de notari i amb les nostres dades.

Vols més informació sobre com deixar-nos la teva herència o llegat? Contacta’ns i t’informarem sobre tot el que necessitis!

Fes-te voluntari o voluntària!

Ser voluntari o voluntària és un acte altruista i solidari. Una petita acció que comporta una gran ajuda per a les persones que més ho necessiten.

Si t’agrada ajudar els altres, si t’agrada conèixer noves persones i compartir junts noves experiències, si vols acompanyar-nos en la tasca de donar suport a les persones amb capacitats diferents, fes-te voluntari o voluntària i ajuda’ns a canviar el món!

Per a les persones que fan voluntariat a la nostra entitat és tot un plaer descobrir noves realitats i gaudir d’aquests moments. Conèixer de ben a prop les persones amb síndrome de Down i descobrir-ne totes les capacitats és una experiència molt enriquidora.

A Down Lleida comptem amb una borsa de voluntariat pròpia on els voluntaris i voluntàries de Down Lleida participen activament en les nostres activitats i ens ajuden a millorar la vida de les persones que més ho necessiten. I, sens dubte, les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals ho agraeixen.

Si tens més de 16 anys i t’interessa fer de voluntari o voluntària, aquest és el teu lloc!

Podràs col·laborar fent sortides els caps de setmana amb els grups d’oci, participant en projectes molt diversos o fent acompanyaments urbans, entre moltes altres activitats. Tenim moltes iniciatives on pots col·laborar, per tant, pots escollir els horaris i les possibilitats!

Saps quins són els passos per ser voluntari o voluntària?

 • Contacta amb nosaltres a través del formulari de contacte.
 • El responsable de l’àrea de voluntariat es reunirà amb tu per conèixer quins són els teus interessos i la teva disponibilitat.
 • Rebràs una formació específica, per part de l’equip tècnic de l’Associació, per dur a terme correctament les tasques que s’han de realitzar.
 • Ja ets voluntari o voluntària!

Els voluntaris i voluntàries són una ajuda molt important per aconseguir la inclusió social i la igualtat d’oportunitats per a les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats. Fes-te voluntari o voluntària contactant amb nosaltres i ajuda’ns a canviar el món!

Testimonis

Si vols conèixer totes les històries dels nostres testimonis, llegeix el llibret complet fent clic aquí.

Jo hi vaig

Sabies que les persones amb discapacitat de la nostra entitat també fan voluntariat?

Les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats també són protagonistes de les accions de voluntariat gràcies al programa Jo Hi Vaig. Són ells i elles qui desenvolupen accions de voluntariat en altres entitats, associacions o activitats de la ciutat de Lleida.

Al programa Jo Hi Vaig també hi participa l’equip tècnic de voluntariat de l’entitat, donant suport a les persones amb discapacitat perquè puguin participar en les accions de voluntariat de la ciutat de Lleida.

Creiem que és un pas més perquè aquestes persones puguin créixer i passin a formar part activa de la societat, alhora que reforcen un seguit de valors i actituds davant diversos col·lectius.

Fer voluntariat i ajudar les altres persones és tasca de tothom! Si vols conèixer millor què és el programa Jo Hi Vaig i t’interessa saber en quines activitats col·laborem, fes clic aquí.

Vols més informació?

Solicita l’informació que necessitis i ens ficarem en contacte amb tú el més aviat possible, gràcies per contribuir a un món millor!

  Els amics i amigues de Down Lleida:

  Entitats i empreses patrocinadores:

  Entitats i empreses col·laboradores: