Els Nostres Serveis

Vida Independent

Projecte Desperta’t

El Projecte Desperta’t és un espai d’aprenentatge format per persones joves amb capacitats diverses, on poder millorar l’autonomia i la independència mitjançant la presa de decisions. La finalitat d’aquest projecte és la d’acabar decidint com, on i amb qui volen viure en un futur.

Aquest projecte es divideix actualment en dues etapes:

  1. Pis de formació: quan una persona amb discapacitat vol començar el seu camí cap a la vida independent, en primer lloc té la oportunitat d’iniciar-se mitjançant tallers pràctics, un cop a la setmana en un habitatge real, i de manera conjunta a  estudiants sense discapacitat.
  2. Pisos compartits: Les persones amb discapacitat conviuen amb els companys/es que han escollit, en un habitatge de lloguer dins de la nostra ciutat, tot seguint amb el procés d’aprenentatge que considerem transversal i també acompanyats per els/les mateixes estudiants sense discapacitat amb qui s’han anat preparant.

Formació per l’autonomia

Tallers adreçats a persones que desitgen tenir una formació per a l’autonomia amb l’objectiu de desenvolupar activitats de la vida diària de forma autònoma tot adquirint responsabilitats en l’àmbit familiar.

Suport a l’autonomia a la pròpia llar

Organitzar, planificar i/o proporcionar els suports que cada persona necessita per gestionar la cura de si mateixa, la seva llar i la vida a la comunitat. Mitjançant la Planificació Centrada en la Persona (PCP) determinem quins són els suports que cada persona necessita per a poder viure de forma autònoma a la seva pròpia llar.

Per a aquest projecte comptem amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Grup d’Empoderats i Empoderades

Les persones amb discapacitat han anat poc a poc prenent el poder de les seves pròpies vides i són capaçes de prendre decisions sobre diversos aspectes del seu dia a dia i del seu futur.

El Grup d’Empoderats i Empoderades de DOWN LLEIDA dona resposta a aquesta realitat oferint un espai de discussió i debat sobre aspectes d’interès per a les seves vides, així com adquirir un major coneixement dels seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes.

Contacta amb nosaltres per obtenir més informació